Зареждане...

За нас

Дейност на компанията

„Капрони“ АД е водещ производител на хидравлични елементи и системи с приложение в мобилно и стационарно индустриално оборудване. Нашите продукти се вграждат в: скоростни кутии на леки автомобили, превозни средства като автобуси и тролейбуси, комунални машини, трактори, комбайни и различни селскостопански машини и прикачен инвентар, електрокари и мотокари, повдигачи, пътностроителни машини, металообработващи машини и много други. Фирмата предлага широка гама от хидравлични продукти – стандартни изделия, както и по задание на клиента. Фирмата е сертифицирана по стандартите ISO 9001:2015 и IATF 16949:2016. „Капрони“ АД взима успешно участиe в World Fluid Power пазар като доставчик. Изградили сме партньорство с повече от 150 компании (производители и дистрибутори на хидравлично оборудване), имаме изградена дистрибуторска мрежа в повече от 30 държави по целият свят. Това е гаранция за бърза доставка и надеждна поддръжка. „Капрони“ АД разполага с ползотворно партньорство с добре познати компании - предоставяне на собствените си продукти на следните производители на оригинално оборудване: Bosch-Rexroth и Interpump Group – Италия, Hydac International – Германия и САЩ, Haldex Hydraulics (сега Concentric AB)- Швеция, Millat Tractor - Пакистан, и в автомобилната индустрия, като поддоставчик на Fiat, Renault, Peugeot и Volkswagen чрез Fiat Group – Италия.

История

06.12.1926 г.

В град Казанлък е открито аеропланно училище.

1927 година

Договор с Чешката фирма „Аеро Прага“ за построяването на самолетна фабрика.

1928 година - 1930 година

„Аеро Прага“ Каросерии за леки автомобили Шевролет.

1930 година - 1942 година

Самолетна фабрика „Български Капрони“. През този период фабриката става собственост на италианската фирма „Капрони“ и се специализира в производството на самолети.

1933 година - 1936 година

Технически директор е първият български инженер-авиоконструктор проф. Лазаров. По негови конструкции се изработват самолетите: ДАР, ЛАЗ и КБ-3 “Чучулиги”. По-късно двуместни: Гилба (папагали) и КБ-11 „Фазан“ - бойна разузнавателна машина взела участие в първата фаза на Отечествената война и първите български радиоапарати „Капрони“ и бакелитови изделия.

1942 година - 1945 година

Държавна самолетна фабрика (ДСФ). Учебни безмоторни самолети „Гренау Беби“, Войае (лястовичка) едноместен, Краних двуместен, реячи и учебни плъзгачи.

1945 година - 1960 година

ДСО – Завод 35 - Завод 13. Трактор за окопни растения, уреди за обзавеждане на зъболекарски кабинети. Центрофуги за мляко, съоръжения за миннодобивната промишленост, пневматичен чук, нов модел пневматичен двигател, пневматичен хаспел, транспортьор за въглища. Първият български бързо ударен чук ПЧ-75. Тракторни гребла и галови вериги за земеделски машини и за мотоциклети. Шевни машини „Шипка“. Град Казанлък - „Център на Българската Хидравлика“.

1961 година - 1990 година

Хидравлични устройства, бутални и плунжерни цилиндри, дросели, филтри, хидравлични повдигачи, спирачни цилиндри, крикове, зъбни помпи Плеси, разпределители по лиценз на Плеси, разпределители Бош, клапани Бош, разпределители с електромагнитно и пропорционално управление, сервоклапан и сервосистеми.

1991 година - 1997 година

„Капрони“ ЕАД.

  • Хидравлични зъбни помпи (1..55 куб.см.);
  • Хидравлични разпределители за монтаж на плочи;
  • Регулатори на дебит и налягане;
  • Мини хидроагрегати;
  • Станции хидравлични.

1997 година

„Капрони“ АД. Преобразуване в Акционерно дружество с частен капитал 99.87%.

Политика за качество

Избраната от ръководството на „Капрони“ АД гр. Казанлък политика по качество е насочена към производство на продукти, удовлетворяващи изискванията за качество на клиентите, чрез налагането на принципите за изпълнение на приложимите изисквания и непрекъснатото подобряване на системата за управление на качеството. За постигане на набелязаната стратегия, ръководството на Дружеството се стреми към подобряване на:

  • Надеждността на продуктите;
  • Ефективността на процесите;
  • Конкурентоспособността;
  • Коректността.

Ръководството е убедено, че съществен фактор за постигане на политиката по качество, е ефикасното функциониране и развитие на „Системата за управление на качеството“ в съответствие с изискванията на БДС EN ISO 9001:2015 и IATF 16949:2016.

Дата: 30.01.2019 г. При зареждането на изображението възникна грешка.
Изп. директор: инж. Л. Дянков

Сертификати

От 1996 г. „Капрони“ АД е сертифицирана по ISO 9001 и притежава последен сертификат ISO 9001:2015, който е валиден до 23.05.2025 г.. Притежава и сертификат IATF 16949:2016 валиден до 19.08.2024 г..